A pörölycápafélék családjába tartozó faj a Csendes-óceán keleti részének sekélyebb vizeiben, az Atlanti-óceán nyugati részén és a Mexikói-öbölben fordul elő nagy számban, ahol rákokkal, csigákkal és csontos halakkal táplálkozik – vagy legalábbis ezekkel is, ugyanis több beszámoló látott napvilágot, miszerint tengeri füvet esznek.