autó” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 4

A magyarok nyitottak az elektromos autók használatára

2018. február 19.

A magyar autósok negyede nyitott az elektromosautó-vásárlásra. A szakértői becslések szerint az év végére már ötezer felett lehet az elektromos autók száma Magyarországon.

Egyre többen gondolkoznak elektromos autó vásárlásában

Az Ipsos legfrissebb felmérésében megkérdezett csaknem 900, jogosítvánnyal rendelkező, saját vagy céges autót használó interjúalany mintegy harmada jelezte, hogy 2019-ig lecseréli jelenlegi autóját. Az új személyautó vásárlásakor 10-ből 9-en mérlegelnék egy alternatív meghajtású kocsi beszerzését.

Teljes cikk

Véget érhet a dízelautók németországi uralma

2018. március 01.

Ki lehet tiltani az Euro 6-osnál régebbi, korszerűtlenebb dízelmotorral működő járműveket a szennyezett levegőjű városokból Németországban a szövetségi közigazgatási bíróság döntése alapján.

Cél a légszennyezettség csökkentése

A lipcsei testület szerint az önkormányzatok a hatályos jogszabályok alapján megtilthatják a dízelüzemű járművek használatát azzal a céllal, hogy a település levegőjének minősége megfeleljen az európai uniós előírásoknak, de ügyelniük kell az arányosság elvének betartására, és csak végső megoldásként rendelhetik el a tiltást.

Teljes cikk

Kitiltják januártól Stuttgartból a régebbi dízelautókat

2018. július 13.

Kitiltják január 1-jétől Stuttgartból az Euro 4-es és annál alacsonyabb besorolású dízelmotoros járműveket. Így döntött szerdán a konzervatív-zöld tartományi kormánykoalíció Baden-Württembergben.

A korszerűbb, Euro 5-ös minősítéssel rendelkező erőforrással szerelt járművek egyelőre maradhatnak a város utcáin, de hosszabb távon várhatóan őket is ki fogják tiltani.

Teljes cikk

Magyar siker született a napelemes autók európai versenyén

2018. szeptember 28.

Harmadik lett a kecskeméti egyetem napelemes autója a European Solar Challenge-en.

Dobogós a Neumann János Egyetem hallgatóinak autója az elektromos autók legnagyobb európai versenyén, a European Solar Challenge-en, amelyen az idén 18 egyetemi csapat állt rajthoz.

Teljes cikk