delfin” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Delfinek tucatjai pusztultak el Argentína partjainál

2018. március 26.

A Buenos Airestől 1200 kilométerre délre fekvő Puerto Madryn tengerpartján a több mint hatvan delfint találtak. Az állatmentők tizenkét példányt tudtak visszajuttatni a tengerbe.

 A régióban először fordult elő a delfinek ilyen tömeges pusztulása. A szakértők szerint a delfinek viselkedésének oka nem egyértelmű. Lehetséges, hogy tájékozódásukban keletkezett zavar, esetleg gyilkos bálnák elől menekültek.

Teljes cikk

Évente százezer delfint és kisebb bálnát ölnek meg világszerte

2018. július 31.

Az állatvédők becslése szerint az eddig véltnél jóval több, mintegy százezer delfint és kisebb bálnát ölnek meg évente világszerte.

Állatvédő szervezetek közös jelentésük elkészítéséhez több mint 300 tudományos tanulmányt, valamint szemtanúk és újságok beszámolóit értékelték ki.

Teljes cikk

Több száz delfin vetődött az Atlanti-óceán partjaira év eleje óta

2019. február 18.

Több mint négyszáz delfin vetődött partra az év eleje óta az Atlanti-óceán francia szakaszán – közölte csütörtökön az emlősökkel és tengeri madarakkal foglalkozó Pelagis Obszervatórium, a jelenséget aggódva figyelik a szakemberek.

Az általunk megvizsgált elpusztult állatok többségén halászhálóval történt véletlen befogás jeleit láttuk, halálukat is ez okozta – magyarázta Hélene Peltier, az intézet kutatója.

Teljes cikk