figyelmeztetés” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt

2018. augusztus 21.

A hőség miatt néhány megyére és a fővárosra a másodfokú figyelmeztetést is kiadták keddre. Emellett az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a középhőmérséklet több helyen eléri a 25, 26, főként a középső területeken a 27 Celsius-fokot. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Az ország többi területén – Vas és Zala megye kivételével – elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Teljes cikk

Tartós hőségre figyelmeztetik az országot

2018. augusztus 23.

A napi középhőmérséklet általában 25, 26 Celsius-fok körül alakul: a tartós hőség miatt Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

Az előrejelzés szerint a többórás napsütés mellett szórványosan, legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, zivatar. A szél időnként megélénkülhet, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

Teljes cikk