magyar” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

A magyarok nyitottak az elektromos autók használatára

2018. február 19.

A magyar autósok negyede nyitott az elektromosautó-vásárlásra. A szakértői becslések szerint az év végére már ötezer felett lehet az elektromos autók száma Magyarországon.

Egyre többen gondolkoznak elektromos autó vásárlásában

Az Ipsos legfrissebb felmérésében megkérdezett csaknem 900, jogosítvánnyal rendelkező, saját vagy céges autót használó interjúalany mintegy harmada jelezte, hogy 2019-ig lecseréli jelenlegi autóját. Az új személyautó vásárlásakor 10-ből 9-en mérlegelnék egy alternatív meghajtású kocsi beszerzését.

Teljes cikk

Magyar siker született a napelemes autók európai versenyén

2018. szeptember 28.

Harmadik lett a kecskeméti egyetem napelemes autója a European Solar Challenge-en.

Dobogós a Neumann János Egyetem hallgatóinak autója az elektromos autók legnagyobb európai versenyén, a European Solar Challenge-en, amelyen az idén 18 egyetemi csapat állt rajthoz.

Teljes cikk

Kiállítás nyílik az év legjobb magyar természetfotóiból

2018. november 07.

Az idén huszonhatodik alkalommal hirdették meg a Lenergy – Az év természetfotósa pályázatot, amelyre tizennégy kategóriában rekordszámú, négyezer képpel nevezett több száz magyar fotós. A versenyt a magyar természetvédelem ünnepeként tartják számon.

Az Év Természetfotója címet Nagy Bertold Délutáni pihenő című, különleges technikával készült felvétele kapta, az év ifjú természetfotósának Füssi-Nagy Regőt választotta a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége hétfős szakmai zsűrije – mondta el a szervezet elnöke, Fáth Péter.

Teljes cikk