part” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Tengeri csillagok lepték el a spanyol partokat

2018. március 11.

A múlt hétvégén a spanyol partoknál tomboló vihar nemcsak az épületekben, a hajókban és az autókban okozott károkat, hanem alaposan megtépázta a tengericsillag-állományt is.

A partra vetődött tengeri csillagok szabályos szőnyeget alkottak a Punta Umbria strandon, ahol természetvédők igyekeztek őket lemosni, és így megmenteni az életüket. A mentésről készült felvételt a legnagyobb közösségi oldalon már a feltöltést követően mintegy félmillión tekintették meg.

Teljes cikk

Vontatóhajóval mentettek egy partra sodródott púpos bálnát

2018. október 02.

Többtucatnyian dolgoztak 28 órán át, hogy a héttonnás, nagyjából nyolcméteres bálnát megmentsék a pusztulástól.

Az emlőst először daruval próbálták visszaemelni az óceánba Mar del Tuyúnál, Buenos Airestől nagyjából 330 kilométerre délre, de ez nem járt sikerrel.

Teljes cikk

Több száz delfin vetődött az Atlanti-óceán partjaira év eleje óta

2019. február 18.

Több mint négyszáz delfin vetődött partra az év eleje óta az Atlanti-óceán francia szakaszán – közölte csütörtökön az emlősökkel és tengeri madarakkal foglalkozó Pelagis Obszervatórium, a jelenséget aggódva figyelik a szakemberek.

Az általunk megvizsgált elpusztult állatok többségén halászhálóval történt véletlen befogás jeleit láttuk, halálukat is ez okozta – magyarázta Hélene Peltier, az intézet kutatója.

Teljes cikk