vadaspark” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Színes dámborjak születtek a Budakeszi Vadasparkban

2018. június 21.

A Budakeszi Vadasparkban június elején egy kuriózumnak számító, fekete dámborjú látta meg a napvilágot, pár nappal később pedig két terrakotta színű borjúval bővült a vadaspark dámállománya. A tehenek ugyan még féltő gonddal védik a kicsiket, de a kitartó és figyelmes várakozók már megleshetik a sokszínű csapatot.

A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat bemutató Budakeszi Vadasparkban a szénszínű kisborjú érkezésével lett teljes a színpaletta, ugyanis így a dámszarvasoknál jellemző mindhárom színváltozattal megismerkedhetnek a látogatók.

Teljes cikk

Fontosak a családbarát élmények a Budakeszi Vadasparkban

2018. október 31.

A Budakeszi Vadaspark sokaknak belopta magát a szívébe. Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség nemrégiben méltónak találta Az év ökoturisztikai élménye 2018 pályázaton Az év családbarát ökoturisztikai élménye díjra is.

A Budakeszi Vadaspark visszatérő látogatói a Kék bolygó magazin stábjának elmondták, hogy bár alapvetően városi környezetben telnek a mindennapjaik, fontosnak tartják, hogy gyermekeikkel kilátogassanak a természetbe amilyen gyakran csak tudnak. Megjegyezték, magukon is tapasztalják azt, hogy az erdőben, a fák között lenyugodnak, kikapcsolódnak.

Teljes cikk