Élő Bolygó blog
Élő Bolygó blog

Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak – tették közzé az OKI Facebook-oldalán.

A napi előrejelzés megtekinthető a polleninfo.oki.hu oldalon. Itt azt írták: a következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul.


Élő Bolygó blog
Élő Bolygó blog

Hazánkba is megérkezett a kánikula

Már hat megyében és a fővárosban van másodfokú figyelmeztetés a hőség miatt. Sok helyen osztanak vizet, locsolják az utakat, de népszerűek a párakapuk is. A csúcsértékek ma is 34 Celsius-fok körül lesznek, így az orvosok azt tanácsolják, hogy aki teheti, húzódjon árnyékba vagy keressen egy légkondicionált helyiséget – közölte az M1 Híradója.

A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptették a vörös kódot – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre már csaknem az ország felére – köztük Budapestre is – figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt. A napi középhőmérséklet délután 29 és 34 Celsius-fok között alakulhat. Kedden tovább fokozódik a hőség. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.


Élő Bolygó blog
Élő Bolygó blog

Róma hó alatt, nálunk pedig szinte egész héten repkednek a mínuszok

Rómában a sűrű havazás hétfő reggelre megbénította a közlekedést. Idehaza pedig bár beköszönt csütörtökön a meteorológiai tavasz, a mínuszok maradnak: néhol -20 Celsius-fok sem kizárt.

2012 óta nem volt ilyen nagy havazás Rómában

Éjszaka óta sűrűn havazik egész Közép-Olaszországban, erre már vasárnap kiadtak figyelmeztetést. Zárva tartanak az oktatási intézmények, és Rómában nagyon sokan a munkahelyükre sem indultak el. Az olasz fővárosban majdnem teljesen megbénult a tömegközlekedés, mert a takarítatlan utcákon a buszok nem tudnak haladni.

Címkék: